Merre tovább Medgyessy kormány?

- Mv.: Politológusok is bírálták a kormány tevékenységét a XXI. Század Intézet kerekasztal beszélgetésén. Az, hogy a kormány vesztett népszerűségéből, elsősorban a gazdaságpolitikának és a korrupciós botránynak köszönhető, vélik a szakemberek.

- R.: Kéri László szerint itt az ideje áttekinteni, mi teljesült a kormányprogramból. Abból ugyanis azt lehetet kiolvasni, hogy a kabinet tevékenységét az uniós csatlakozás körüli teendők fogják meghatározni.

- Kéri László politológus: Most már eltelt 16 hónap. Ideje lenne, ha azok is olvasnák a kormányprogramot, akik megírták, mert baromi kevés idő maradt már, nyolc-tíz hónap.

- R.: Mind szerinte, mind Fricz Tamás szerint mérföldkő a kormány megítélésében, hogy a költségvetési vita során milyen gazdaságpolitikát hirdet meg, egyáltalán van-e markáns gazdaságpolitikája.

- Fricz Tamás politológus: Nagyon sok jel mutat arra, hogy a kormány egyfajta koncepciós bizonytalansággal küszködik, eléggé ellentmondásos lépéseket tesz.

- R.: Véleménye szerint a bizonytalanság az uniós csatlakozással kapcsolatban is fennáll. Ha valakiek nincs világos elképzelése, fűzte hozzá, akkor mások elvárásait teljesíti. Az ilyesfajta megfelelési kényszer pedig azért veszélyes, mert az elvárások folyamatosan változnak.

Vissza